Garantie & Klachten

Garantie


U heeft natuurlijk recht op een deugdelijk product en uiteraard geven wij 24 maanden garantie op al onze producten. Wij doen er alles aan om u een goed en lang functionerend product te leveren, echter kan het gebeuren dat een product bij aflevering niet goed functioneert of defect is, of binnen de garantietermijn defect raakt. Mocht dit bij u het geval zijn dan verzoeken wij u om binnen 48 uur na constatering van het defect contact met ons op te nemen.


Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek ons hierover in te lichten. 


Wanneer u gebruik wilt maken van de garantie neem dan contact met ons op via één van de mogelijkheden op onze contactpagina en vermeld daarbij de volgende gegevens;


Naam
Factuur of bestelnummer
Omschrijving van het defect


Na ontvangst van uw bericht nemen wij binnen 3 uur contact met u op tijdens werktijden.


Belangrijke info garantiezendingen;
 

  • Producten dienen indien mogelijk in originele verpakking retour gestuurd te worden.
  • Indien een product beschadigd is door invloeden* van buitenaf kan Topcartridge.nl het product na ontvangst weigeren en geen vergoeding toekennen of slechts een deel van het bedrag vergoeden. Zorg er daarom voor dat uw zending voldoende beschermd is.
  • Schrijf geen teksten en plak geen stickers of plakband op de originele verpakking. Sticker met retour adres en plakband om verpakking te sluiten zijn wel toegestaan.
  • Verpak de retour artikelen (eventueel) in een doos om (verdere) defecten tijdens transport te voorkomen.


Uitgesloten van garantie zijn;
 

  • Producten die beschadigd of defect geraakt zijn door invloeden* van buitenaf. Denk hierbij aan valschade, waterschade, etc. etc. etc. *hiermee worden invloeden bedoeld die plaatsvinden nadat u de producten in ontvangst genomen heeft. Is het product beschadigd tijdens het transport van ons naar u toe en dus voordat u het in ontvangst heeft genomen, neem dan gerust contact met ons op voor een oplossing.
  • Producten die defect geraakt zijn door onjuist gebruik.
  • Producten die niet gekocht zijn bij Topcartridge.nl.


Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland en dat u daarover een klacht heeft. Neem in dit geval contact met ons op door te mailen naar info@topcartridge.nl en dan komen wij zeker wel tot een goede oplossing. Leidt dit toch niet tot een oplossing dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.