FAQ

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen.


1. Algemene informatie

1.1 - Bij een betaling of op mijn factuur kom ik de naam Top Supplies tegen, wat hou dit in?

 • Top Supplies is het bedrijf achter Topcartridge.nl. Top Supplies gebruikt de naam Topcartridge.nl als handelsnaam.

 

2. Verzenden

2.1 - Wat is de levertijd van een bestelling?
 • Als u voor 17:00 uur besteld, dan word uw bestelling dezelfde avond nog aan PostNL overhandigd en zal de volgende dag bij u worden bezorgd indien er geen vertraging optreed in het proces bij PostNL.
2.2 - Op welke dagen word er bezorgt?
 • Uw bestelling word op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag bezorgd.
2.3 - Als ik op zaterdag of zondag bestel, wanneer krijg ik dan mijn bestelling?
 • Uw bestelling zal dan dinsdag worden bezorgd.

3. Garantie

3.1 - Topcartridge.nl geeft 24 maanden garantie, wat houd dat in?
 • Dit betekend dat u er vanuit mag gaan dat onze producten 24 maanden goed functioneren.  Stel u koopt uw product op 01-01 2019 en gaat deze pas gebruiken op 31-12-2020 en het product werkt niet, dan krijgt u van ons een nieuw product opgestuurd. Dit geld alleen voor producten die al die tijd in de beschermende verpakking hebben gezeten. Is uw product uit de beschermende verpakking gehaald en bewaard buiten de verpakking dan kunnen wij helaas geen garantie geven.
3.2 - Ik heb een defect product in een gesloten verpakking ontvangen, wat nu?
 • Neem dan z.s.m. contact met ons op via e-mail of WhatsApp of ons contactformulier.
3.3 - Na het openen van de verpakking zag ik dat het product defect / beschadigt is, wat nu?
 • Neem dan z.s.m. contact met ons op via e-mail of WhatsApp of ons contactformulier.

4. Cartridge, Toner en Drum

4.1 - Wat is het verschil tussen een cartridge, toner en drum?
 • Een cartridge is een plastic behuizing die gevuld is met inkt en vind u in een inkjetprinter. Deze cartridges worden in de printer geklikt. De meeste kleuren inkjetprinters maken gebruik van vier cartridges met de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel. Sommige printers gebruiken ook de kleuren licht cyaan, licht magenta en grijs. Een inkjetprinter word over het algemeen gebruikt bij de mensen thuis.
 • Een toner bevat geen inkt maar een poeder (tonerpoeder) en vind u in een laserprinter. Het poeder word door een drum op het papier gezet. Een laserprinter word over het algemeen gebruikt bij bedrijven.
 • Een drum vind u bij een Brother printer en word samen gebruikt met de toner. Deze twee samen zorgen voor de afdruk en hebben beide een verschillende levensduur. Ze geven beiden apart aan wanneer ze aan vervanging toe zijn, dit gebeurt door een melding in het display of een waarschuwingslampje. De toner word in de drum geplaatst en door een lichtgevoelige rol die in de drum zit word het poeder met behulp van statische elektriciteit op het papier gebracht. Door druk en warmte hecht het poeder aan het papier en zo ontstaat een afdruk. Deze drum mag u nooit te lang blootstellen aan (zon)licht. De lichtgevoelige rol in de drum kan hierdoor onherstelbaar beschadigen waardoor de afdrukkwaliteit niet meer gegarandeerd kan worden. Neem een drum pas uit de verpakking als u deze daadwerkelijk gaat vervangen.
4.2 - Heeft inkt een houdbaarheidsdatum?
 • Nee, in principe niet. Zolang de cartridge word bewaard in de originele verpakking op de juiste manier dan kan er niks met de inkt gebeuren.
4.3 - Op de verpakking staat een datum, wat betekend dit?
 • Dit is de garantiedatum van de fabrikant. Na deze datum geeft de fabrikant geen garantie meer. Dit heeft geen gevolgen voor uw garantie bij ons. Uw garantie gaat in op het moment dat u het artikel bij ons gekocht heeft.  Als voorbeeld: stel op uw verpakking staat 06-2020 en u heeft het artikel gekocht in 06-2019, dan heeft u gewoon garantie tot 06-2021.

4.4 - Hoe kan ik een cartridge of toner het beste bewaren?

 • Een cartridge kunt u het beste bewaren op een droge en donkere plaats in de originele verpakking. Wij adviseren om de verpakking of de cartridge rechtop te bewaren. Met andere woorden, als de tekst normaal leesbaar is dan staat de verpakking rechtop. Bewaar de cartridge op kamertemperatuur.
 • Een toner kunt u het beste horizontaal bewaren. Meestal staat er een pijl op de verpakking die naar boven moet wijzen. Als de toner verticaal word bewaard dan bestaat de kans dat het poeder naar 1 plek zakt en daardoor niet goed verdeeld is. Dit kan ervoor zorgen dat er niet goed afgedrukt word en er daardoor zwarte, gestreepte of blanco pagina's afgedrukt worden. Schud de toner voor gebruik enkele malen heen en weer om het poeder gelijkmatig te verdelen. Bewaar de toner op kamertemperatuur.
4.5 - Waarom heeft een cartridge of toner een chip?
 • De voornaamste functie van de chip is dat deze doorgeeft aan de geeft printer welke cartridge of toner is geplaatst. Ook weet de printer welke kleur er geplaatst is en weet de printer hoe vol de cartridge of toner is. Het voordeel van een chip is dat de printer ook herkent of de juiste cartridge of toner geplaatst is. Is dit niet het geval dan word dit door de printer aangegeven. Hiermee voorkomt u dat deze op de verkeerde plek geïnstalleerd word. Welke informatie er precies word doorgeven tussen chip en printer is per merk verschillend.

5. Ruilen en retourneren
5.1 - Ik heb een verkeerd product besteld, wat nu?
 • Neem dan z.s.m. contact met ons op via e-mail of WhatsApp of ons contactformulier.
5.2 - Ik heb een verkeerd product ontvangen, wat nu?
 • Neem dan z.s.m. contact met ons op via e-mail of WhatsApp of ons contactformulier.
5.3 - Ik heb mijn bestelling ontvangen maar deze is niet compleet, wat nu?
 • Neem dan z.s.m. contact met ons op via e-mail of WhatsApp of ons contactformulier.

5.4 - Ik heb mijn bestelling ontvangen maar zie toch liever af van de aankoop, wat nu?

 • U mag dan zonder reden van opgaaf uw bestelling retour sturen. De reden hoeven wij niet te weten, wel graag dat u retour wilt sturen zodat wij op de hoogte zijn. Kijk op onze retourneren & ruilen pagina voor meer informatie.
5.5 - Krijg ik de verzendkosten terugbetaald als ik een artikel retour stuur?
 • Nee, wij hebben geen gratis retour service. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

6. Producten

6.1 - Verkopen jullie alleen huismerk inktcartridges en toners?

 • Nee, wij verkopen niet alleen huismerk maar kunnen ook origineel leveren op verzoek.

6.2 - Verkopen jullie originele inktcartridges en toners?

 • Ja zeker, wij kunnen op verzoek ook originele cartridges en toners leveren. Indien u hier interesse in heeft kunt u ons een e-mail sturen.
6.3 - De afbeelding wijkt iets af van het ontvangen product.

6.4 - Het artikel zit er anders uit dan het origineel. Is dit normaal?
 • Het kan zijn dat het huismerkartikel er een klein beetje anders uitziet dan de originele. Dit heeft te maken met patenten van de merkfabrikant. Dit kan geen kwaad en heeft geen invloed op de pasvorm en werking van de cartridge of toner.

6.4 - Kan het huismerk artikel negatieve gevolgen hebben voor mijn printer?

 • Nee, omdat onze cartridges en toners worden geproduceerd volgen ISO 9001 en ISO 14000 norm voldoen deze aan strenge kwaliteits- en milieueisen. Onze producten hebben dezelfde eigenschappen en werking als het originele exemplaar en zullen daarom niet de eigenschappen, werking of levensduur van de printer verkorten. Volgens de Consumentenbond (Digitaalgids mei-juni 2014)  blijk dat uit onafhankelijk onderzoek er geen echt verschil in problemen ontstaan dan met originele producten, er kan met originele producten dezelfde problemen ontstaan als met niet originele producten.

7. Probleem oplossingen

7.1 - Na installatie in mijn printer werkt de cartridge of toner niet.
 • Mocht de printer na het installeren van de cartridge een foutmelding geven waardoor er niet geprint kan worden, dan kunt u de volgende stappen ondernemen.
 • Stap 1: Controleer de melding. Controleer als eerste welke melding word weergegeven op het display van de printer. U kunt ook de status controleren in de software als er geen display op uw printer zit. Volg de instructies op die worden aangegeven op het display of in de software. Er bestaat de kans dat het om een melding gaat die met simpelweg OK bevestigd dient te worden of genegeerd kan worden door de melding te sluiten.
 • Stap 2: Controleer of de melding betrekking heeft op de cartridge die vervangen is of dat het om een algemene foutmelding gaat.


 • Mocht printen nog steeds niet mogelijk zijn dan kunt u onderstaande stappen volgen.
 • Stap 1: Haal de cartridge die de melding aangeeft uit de printer.
 • Stap 2: Veeg de chip op de cartridge schoon.
 • Stap 3: Haal de printer voor ruim een minuut van de stroom en haal indien aanwezig de USB-kabel uit de computer.
 • Stap 4: Sluit de printer weer aan op stroom en de USB-kabel.
 • Stap 5: Plaats de cartridge weer in de printer.


 • U kunt ook de stappen ook uitvoeren in deze volgorde > Stap 3, Stap 1, Stap 2, Stap 5, Stap 4.
 • Mocht printen hierna nog steeds niet mogelijk zijn neem dan contact met on op via e-mail. Vermeld de foutcode als deze aanwezig is. Eventueel een foto van de foutmelding versturen is ook mogelijk.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

8. Inkt

8.1 - Wat is het verschil tussen Dye inkt en Pigment inkt?


 Dye inktPigment inkt
sneldrogende inkt op waterbasislangzaam drogende inkt op waterbasis
reageert op water waardoor het lijkt op "bloeden"is waterbestendig als deze inkt droog is
is niet permanentdekt op donker papier
vervaagt bij zonlichtkan goed tegen zonlicht
blijft op het papier liggenhecht zich aan/in het papierDye inkt (kleurstof inkt cyaan, magenta, geel) 

Dye inkt is een kleurstof dat oplost in water. Deze inkt heeft de eigenschap om (veel) eerder dan pigment inkt te vervagen te vervagen/verkleuren. Ook minder goed tegen water kunnen is een eigenschap van deze inkt. Meestal is Dye inkt goedkoper dan Pigment inkt omdat de onderzoek en ontwikkelingskosten voor Pigment inkt hoger liggen.


Pigment inkt

Door kleine deeltjes Pigment en een vloeibare vervoerder te mengen met een gekleurd poeder en water ontstaat Pigment inkt. Doordat Pigment inkt zeer watervast is hecht deze inkt zich aan papiervezels en daardoor dringt het beter in het papier. Hierdoor heeft water minder invloed op Pigment inkt dan Dye inkt. Omdat Pigment inkt zich aan de papier vezels hecht is deze inkt beter bestand tegen vegen en vlekken dan Dye inkt dat meer op het papier blijft liggen. Doordat Pigment inkt beter tegen zonlicht kan zal het minder snel vervagen.

Voor de normale huis, tuin en keukenafdrukken zal het niet veel verschil uitmaken welke inkt u gebruikt. U kunt het beste het inktsoort gebruiken die de fabrikant ook gebruikt. Ook bij het her-vullen van de cartridge adviseren wij om de inkt te gebruiken die in de cartridge zit. Stel u heeft een cartridge met Pigment inkt dan kunt u die het beste weer vullen met Pigment inkt. Voor de prijs maakt het bij ons geen verschil, zowel de Dye inkt als de Pigment inkt hebben bij ons dezelfde prijs. Kijkt u hier voor onze inkt.


8.2 - Heeft inkt een houdbaarheidsdatum?

 • Nee, in principe niet. Zolang de cartridge word bewaard in de originele verpakking op de juiste manier dan kan er niks met de inkt gebeuren.
De waardering van www.topcartridge.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 268 reviews.
Selecteer uw merk

Hoge kwaliteit inkt cartridges voor een goede prijs.

Uw printer moet zo lang mogelijk betaalbaar zijn. Dit vereist niet alleen hoogwaardige technologie, maar ook inkt cartridges die lang en goed blijven werken. In tegenstelling tot de originele inkt cartridges zijn onze inkt cartridges wel volledig met inkt gevuld. Als u goedkope inkt cartridges bij Topcartridge.nl koopt, ontvangt u hoogwaardige cartridges tegen lage prijzen. Bovendien staat bij Topcartridge de klanttevredenheid centraal. Heeft u een vraag of een opmerking neem gerust eventjes contact met ons op.

Ook uw toner besteld u bij Topcartridge.nl.

Toners worden steeds populairder, omdat een vergelijking tussen inkjetprinters en laserprinters heeft aangetoond dat de aanschaf van een inkjetprinter in eerste instantie goedkoper lijkt, maar op het tweede gezicht al snel aantoont dat de aanschaf van een laserprinter de moeite waard is, met name wanneer u veel afdrukken maakt. Bovendien behoren de prijzen die wij hanteren tot de laagste van Nederland, zo kunt u als klant optimaal profiteren. 

Gemakkelijk de passende cartridge of de toner vinden?

Om de passende cartridge of toner voor uw printer te vinden, selecteert u via de keuzehulp boven aan deze pagina uw merk printer. Vervolgens selecteert u het type en het model van uw printer. Tevens kunt u ook gemakkelijk zoeken op cartridge of tonernummer. Op deze manier vind u gemakkelijk de juiste cartridge of toner voor uw printer.

 

 

Laagste Prijs Garantie

 

Bij Topcartridge.nl profiteert u altijd van de beste prijs, wij bieden dan ook de Laagste Prijs Garantie. Mocht u toch nog een product elders goedkoper tegenkomen, laat ons dit dan weten!

 

Gemakkelijk en veilig betalen

 

Bij Topcartridge.nl kunt u gemakkelijk betalen via iDEAL, PayPal, Bancontact
of bankoverschrijving. Betalen bij ons doet u altijd via een veilige SSL-verbinding.

 

Super snelle verzending

 

Als u voor 17:00 uur heeft besteld en er onderweg geen problemen voordoen dan kunt u uw bestelling morgen in huis verwachten.